Monday, January 31, 2011

SUARA HATI KU YG LEMAH...

Dah lame sgt x meleuahkan perasaan di blogni..hurmm sgt sedih bila bace
kat komen chat,ada anasir2 jahat yg tulis mcm2...pls la sape yg x suke aq jgn la sibuk2 msk
my blog..aq x halal kan ok!!!

haa kan dah emosi!!rilex najwa..alaa mulut manusia mane blh tutup..nanti nak kafan baru boleh.
huhu..now aq study kat uitm machang..best ke x best hadap jer la..lalala tp yg best nye aq ade my bst fren..aina mardhiah yg gile2  org nye...

dia my bst fren dri MDS lg smpai la skrg...sgt2 epy kawan ngn dia..spnjg  study kat s2 mcm2
dugaan yg aq tempuh...org fitnah,khianat,cam2 la..dulu aina je yg nk kwn ngn aq..then skrg aq dah ade
kc t,kc yu,kc mas,and si kecik sya..really2 luve they so much!!yg benci aq biar pi la..nak ckp ape
ckp la...dosa hang tggung ok...lalala kalau pkir2 balik jgn di lyb sgt manusia yg suka bt fitnah ni,nanti
diorg dah penat wat fitnah..diam la 2..kan??kan??kan??

dah byk membebel niey,hurmmm lupe plak keje byk,nak pack brg..kena jge kdai wafle plak esk..
bye

Saturday, October 16, 2010

i love my father!!!!!!!!

HALOO..
today rase nak citer sal my aboh .
i luv my aboh  so much ...
ABOH;adik rindu aboh sgt2....
aboh tggl adik masa adik umo 7 tahun
x sempat nak hidup lama ngn aboh..
aboh,aboh...lama nye x pggl pggln tue.
aboh,kalau boleh nak jer aboh hidup balik.
tp mustahil la ,yg pergi tetap pergi.
adik nak ksh syg seorg ayh,mcm kawan2 adik,,
dapat peluk ayah2 diorg ,dpt cium ...
masa adik skul dulu..adik slalu tgk kwn2 adik,pagi2 trun keter
salam ngn ayah dia,,cium ayah dia..
best nye diorg ,,,dpt peluk ayah diorg,,
adik dpt tgk gambar jer...
aboh tggl adik masa adik kecil lg..
x sempat nak bermanja ...
tapi adik bertuah coz dapat ayah ke2..
ayah chik...tp ayah chik pom dah tgl adik
..............
semua dah x de..tggl adik...
aboh..adik syg aboh sgt2 janji  adik jaga ma ...syg aboh...
al fatihah

Saturday, October 9, 2010












 DIPLOMA SAINS KESETIAUSAHAAN


Salah satu jawatan yang popular dan sering diiklankan oleh syarikat-syarikat swasta ialah jawatan setiausaha. Hal ini menunjukkan jawatan setiausaha mempunyai potensi dan menyediakan peluang pekerjaan yang banyak di pasaran kepada lulusan di bidang ini.
Tugas seorang setiausaha amat penting di dalam operasi sesebuah pejabat, syarikat
atau organisasi. Seorang pengurus di atau ketua memerlukan setiausaha yang cekap
dalam urusan ini. Tanpa setiausaha tugas seorang pengurus menjadi rumit terutama dalam
melayani panggilan daripada pelanggan, mengatur temu janji, urusan surat-menyurat,
mengatur mesyuarat dan segala urusan rasmi melibatkan pejabat. Dengan kata lain
seorang setiausaha perlu me­lakukan dan menyelesaikan banyak perkara supaya dapat
memudahkan urusan rasmi ketuanya.
Maka tidak hairanlah, bidang kerjaya ini semakin diperlukan sama ada di sektor
awam apatah lagi di sektor swasta yang menawarkan pekerjaan yang begitu luas.
Kebanyakan daripada kita tahu dan pernah mendengar tentang setiausaha tetapi
mungkin tidak mengetahui bidang tugasnya. Pada kebiasaannya, seorang setiausaha akan
mengendalikan semua fungsi-fungsi kesetiausahaan termasuk kerja-kerja menaip,
memfail dokumen, menyemak surat-menyurat, mengendali panggilan telefon, mengatur
mesyuarat serta menyambut tetamu ketuanya.
     Oleh kerana sentiasa berurusan dengan pihak luar khususnya para pelanggan syarikat
atau organisasi, seorang setiausaha perlu memiliki perwatakan menarik serta hendaklah
memiliki kemahiran berkomunikasi dan menulis yang baik dalam bahasa Melayu dan
Inggeris.
      Beliau juga berupaya mengendalikan kerja di bawah pengawasan yang minimum, di
samping mempunyai kemahiran menaip dan trengkas. Di dalam era teknologi
maklumat dewasa mi, memiliki kemahiran dan pengetahuan dalam mengendalikan
komputer peribadi adalah satu kelebihan.
     Pekerjaan ini menawarkan gaji yang menarik di samping dan beberapa imbuhan lain
yang diberikan kepada individu itu asaran khususnya oleh majikan di sektor swasta.
Mereka yang mem­punyai pengalaman akan ditawarkan gaji yang lebih lumayan.
 Sementara itu, pengalaman akademik dan praktikal akan diperoleh semasa seseorang itu
melanjutkan pengajian di institusi pengajian yang menawarkan program ini. Semasa
pengajian, pelajar bidang kesetiausahaan akan didedahkan dengan kursus-kursus seperti
kesetiausahaan bahasa Inggeris, bahasa Melayu perdagangan dan teijemahan, me­naip,
pengenalan perniagaan, pengenalan trengkas, peraturan pejabat dan amali pejabat.

CIRI-CIRI PERIBADI YANG DIPERLUKAN
(i)                 Meminati profesion ini
(ii)               Memiliki personaliti yang menarik
(iii)             Mahir berkomunikasi
(iv)             Mampu mengendalikan komputer
(v)               Mempunyai kemahiran menaip dan trengkas





DAH NAK MASUK STUDY DA.....

TAWARAN PROGRAM PENGAJIAN POLITEKNIK KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA
   
  Tahniah dan sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan mengikuti program pengajian seperti berikut:
       
  Program : DIPLOMA SAINS KESETIAUSAHAAN
  Politeknik : POLITEKNIK SULTAN HAJI AHMAD SHAH, SEMAMBU
  Tempoh Pengajian   6 SEMESTER  
  Sesi Ambilan : DISEMBER  2010
  Tarikh Daftar : 30/11/2010                    

THE END RAMIR

Today ckup 12 hari aq gaduh ngn si Dia ...
entah la jiwa aq kosong
aty  aq sedih..
aq x tahu ape aq nak..
yg aq tahu aq benci Dia....

HISH......hurmmmmm
serba x kena lah...
entah ler ..aq rase it's over 
aq dah mgaku kalah .
aq dah give up!!
berubah..berubah..berubah 
tiada lg si DIA yg dulu yg prnh aq kenal..
yg aq syg..
yg ade si DIA yg ******......
entah ler...
lupe kan  si DIA...
pls...hurmmm

SUARAKU BERHARAP KAU BERUBAH

Disini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu
Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu
Meski tanpamu
Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku s’lalu dihatinya
Aku disini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya
Kalau aku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu
Aku menunggu

Thursday, October 7, 2010

SHOPPING ONLINE BISNES !!


SALAM ...

Haa ari nie aq nak citer sal carier aq lak...aq start jual on9 
bisnes ni drpd my sis (rami ilyani)yg bgsupport ...
time tue aq memg 
suke shopping on9 ,so dri c2 aq mula
pkir nak bisnes on9 ..Korang tahu brape modal aq??
haa modal aq pade mule just rm300 tau x??time 2 aq hanya
mampu beli tight and busha sajer!!then ari bergnti ari,bulan berganti bulan...
selame aq bisnes aq simpn untg ckit demi ckit...betul tau x '"CIKIT 2 LAME2 JADI BUKIT..."HEHE..alhamdulilah rezeki tue tetap ade...skrg bisnes aq masih stabil..
u ols pkir umo aq 18y ,aq pikir sal nak handle brg2,nak lyn customer,nak settle ape2 la yg patot aq settle...memg mencabar ....fuhhh bukan senang utk jadi senang tau x!!bagi aq kalau kaya dgn harta mak bapak x best...u ols x rase cm ne susah nye cri duit...korang tahu x,aq dri sekolah lg aq suka bisnes ...aq pernah jual produk muka,topup,ubat2,pape je aq rembat!!!coz bisnes is my life..aq harap bisnes aq ni maju dan terus maju...aq dah pg china dgn my sister RAMI SYRAFINA and my love CHE KHAIRUL AMIR...hehe kita org redah aje,,nanti aq citer plak sal aq dok sane ...next post ok..,,,so ade aq bg pic kat ats tue hasil jualan aq  ...tue brg yg ready to post and tggu pick up pos laju dtg....so u ols tgk2 la yer..byeee

Wednesday, October 6, 2010

SAPE AKU?

HALOO

Blog ni aq create  pd kul 1pgi 7hb ...Hurmm x tahu la rase nak create blog for nak tulis ape yg aq rase and aq bt...ok first sape yg x kenal aq..name aq RAMI ZATI NAJWA BT MUHAMAD KAMARUDIN HILMI ..nak tahu umo???umo aq muda lg 18y old...aq ank bgsu drpd 9 adk bradik...my mother name PN HJH RAMLAH BT MAN...name my dad x pyh ckp le dah ade kat binti tue!!...Aq ni simple jer...aq x sombg n HAPPY GO LUCKY...kdg2 aq ni senstf gak ...entah r aq pom x tahu aq ni cm ner...yg aq tahu aq ni memg suka pd benda yg kreatif....aq suka make up gak ..aq suka shopping..aq suka jln2..aq suka wrne purple..semua la aq suka...hehe ape lg haa??x dak apa dah nak gtau sal diri aq rase nye..sape yg knl aq tahu la aq cm ner..k la..baca nxt post lak yer..tue pom kalau ade org nak bce laa...hehehe (perasan)

Blogger template 'FlowerFlush' by Ourblogtemplates.com 2008

Design To 'Rami Zati Najwa ~ The Purple Stilettos' by Shery Ma 2010